Berygtet dansker anholdt i Costa Rica: Mistænkt for omfattende svindel

Berygtet dansker anholdt i Costa Rica: Mistænkt for omfattende svindel

En dansk statsborger er blevet anholdt i Costa Rica mistænkt for omfattende svindel. Udenrigsministeriets Borgerservice vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne, men undersøger sagen.

Youssef in Brazil in 2010.

Youssef in Brazil in 2010.

Den libanesisk-fødte dansker Youssef Khater er for den menige mand måske et ubeskrevet blad, men i nationale såvel som internationale myndigheds-registre er han langt fra en ‘Hr. hvem-som-helst’.

I Danmark har Youssef Khater ifølge Hvidovre Avis, som har skrevet en del om danskeren, der i dag er sidst i trediverne, tidligere været eftersøgt i både Nordjylland op på Vestegnen for bedrageri, brandstiftelse, underslæb og dokumentfalsk.

Udover Youssef Khaters hjemlige unoder blev han i Chile tilbage i 2012 idømt 541 dages fængsel for mordforsøg på en ung amerikansk kvinde, som han kortvarigt havde boet med.

Nu ser det ud til, at endnu en lovovertrædelse måske skal føjes til Youssef Khaters i forvejen veludfyldte generalieblad.

Danskeren er ifølge avisen La Prensa Libre blevet anholdt i Costa Rica mistænkt for at svindle en kvinde for 10 millioner colones, som er den costaricanske møntfod. Det svarer til 132.000 kroner.

Over for metroxpress vil Udenrigsministeriets Borgerservice torsdag aften hverken be- eller afkræfte oplysningerne om danskeren, men den vagthavende fortæller, at “de lige nu er i færd med at undersøge sagen”.

Udover en kriminel løbebane har Youssef Khater gennem mange år profileret sig som ekstremløber, og det var også i forbindelse med et ekstremløb, at danskeren befandt sig i Costa Rica, hvor den seneste svindelsag altså har udspillet sig.

Helt præcis i den costaricanske by Puerto Viejo, hvor sikkerhedsstyrker natten til mandag anholdt den libanesisk-fødte dansker, der er sidst i trediverne.

Ifølge La Prensa Libre, som har et billede af anholdelsen af danskeren, har Youssef Khater smigret det kvindelige offer for at komme ind på livet af hende for herefter at lænse hendes kreditkort for 132.000 kroner.

Et opslag på Facebook fra den 3. januar 2017 vidner om, at Youssef Khaters blakkede ry er ved at indhente ham. Her advarer en dame ved navn Sasha alle i Puerto Viejo mod danskeren, som hun kalder både “farlig” og “psykopat”.

Youssef Khater sidder ifølge avisens oplysninger lige nu fængslet, imens de costaricanske myndigheder undersøger sagen nærmere.

Source: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/17750728

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s