Så er Youssef Khater i dansk politis varetægt

Så er Youssef Khater i dansk politis varetægt

Den libanesisk fødte Youssef Khater, som Hvidovre Avis løbende har omtalt, landede i weekenden i Københavns Lufthavn, fulgt ud af Chile og til København af chilensk politi.

Youssef Khater har siden 2009 – ifølge en række sigtelser – bedraget danske virksomheder og private borgere for hundredtusindvis af kroner, både i Hvidovre og i Nordjylland, hvor han er opvokset.

Den 34-årige har i et års tid siddet fængslet for forsøg på manddrab i Chile. Han blev idømt 541 dages fængsel for i 2011 at have forsøgt at slå en amerikansk turist ihjel samt dømt for bedrageri, for hvilket han blev idømt 61 dages fængsel.

Vestegnens Politi har gennem flere år eftersøgt Youssef Khater for at forkynde anklageskriftet for ham. Men det er aldrig lykkedes, fordi han flygtede ud af landet efter en kort varetægtsfængsling ved juletid i 2009.

Nu er det lykkedes: Lørdag tog danske betjente imod Youssef Khater i Københavns Lufthavn, hvor han blev anholdt og siden varetægtsfængslet.

Københavns Vestegns Politi og Nordjyllands Politi har alle bygget sager op imod den nu 34 årige mand, der normalt bor i Danmark og også har haft en lejlighed i Store Hus.

Youssef Khater er varetægtsfængslet, foreløbig til torsdag, hvor et nyt retsmøde er berammet.

Dommeren varetægtsfængslede Youssef Khater i weekenden på grund af risiko for undvigelse. Forsvareren har kæret afgørelsen til Landsretten, mens Vestegnens Politis anklagemyndighed har nedlagt påstand om varetægtsfængsling i fire uger.

Så snart Landsretten har alle dokumenter i hus, tager de stilling til, om Youssef Khater’s varetægsfængsling skal forlænges, eller om han skal løslades, inden han igen skal stilles for retten.

Source: http://hvidovre.lokalavisen.dk/bedrageren-overfaldt-amerikansk-kvinde-i-chile—nu-anholdt-/20110816/artikler/708169477

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s