Bedrageriramte får ikke oprejsning foreløbig

Bedrageriramte får ikke oprejsning foreløbig

Youssef Khater forsvundet og kan derfor ikke stilles for dommer – efterlyst af Nordjyllands Politi, mens han deltog i ekstremløb i Brasilien

Siden 2009 har Hvidovre Avis i artikler skrevet om ekstremløberen Youssef Khater, der bedrog virksomheder og Hvidovreborgere hen over sommeren samme år.

Youssef Khater arrangerede bl.a. et løb i Valbyparken, hvortil han fik adskillige sponsorgaver og pengebeløb. Men løbet blev aldrig til noget.

Desuden “arrangerede” han en privat rejse til Dubai for op mod 60 borgere, der indbetalte ca. 4.000 kr. pr. mand for rejsen. Disse penge stak Youssef Khater selv af med.

Han er tiltalt for bedrageri for ca. 430.000 kr., for dokumentfalsk og underslæb. Og i øvrigt også for falsk anmeldelse og brandstiftelse. Youssef Khater var i en periode varetægtsfængslet omkring julen 2009.

Men de mange ofre for Youssef Khater’s hærgen i Hvidovre får ikke oprejsning foreløbig. Den sag, der skulle for retten i januar – halvandet år efter sigtelserne – er nemlig udsat på ubestemt tid. Youssef Khater er forsvundet, og det har derfor ikke været muligt at stille ham for en dommer. Anklagemyndigheden har ikke kunnet forkynde anklageskriftet for den tiltalte.

Hvidovre Avis kunne desuden i eftersommeren 2010 berette, hvordan Youssef Khater angiveligt var startet forfra med bedrageri i sin egen hjemby, Brønderslev i Nordjylland.

På baggrund af artiklerne i Hvidovre Avis – som kan findes på hvidovreavis.dk – rettede en række personer henvendelse til Hvidovre Avis og fortalte, hvordan de var kommet i kløerne på manden. Flere af sagerne mindede om sagerne fra Hvidovre året før.

Løb i Brasilien

Ifølge Hvidovre Avis¿ kilder lykkedes det ikke Nordjyllands Politi at finde Youssef Khater i efteråret 2010.

Det er der nok en forklaring på.

Udover at Youssef Khater formentlig har haft travlt med at stikke af fra politiet, deltog han i følge en hjemmeside om ekstremløb i et løb i Brasilien den 10.-16. oktober 2010. Nøjagtig i samme periode som politiet i Nordjylland ledte efter manden for at tale med ham om de mange bedragerisager i det jyske.

Youssef Khater er nu efterlyst af både Nordjyllands Politi og Københavns Vestegns Politi. Det har ikke været muligt at få fat på den medarbejder hos Nordjyllands Politi, der arbejder på sagen.

Ej heller har Hvidovre Avis kunnet få oplyst, om Youssef Khater på noget tidspunkt har siddet varetægtsfængslet sigtet for bedrageri.

Sikkert er det dog, at Nordjyllands Politi kender godt til den bedrageritiltalte og også har haft fat i ham tidligere.

Source: http://hvidovre.lokalavisen.dk/bedrageriramte-faar-ikke-oprejsning-foreloebig/20110208/artikler/702089419

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s